Toata Romania este la curent cu falimentul rasunator al celor de la Astra Asigurari. Cei care sunt implicati direct insa, pot fi destul de confunzi in ceea ce priveste modul in care trebuie sa procedeze in continuare. Daca ai o asigurare incheiata cu asiguratorul, nu ar trebui sa iti faci probleme, in conditiile in care ASF ( autoritatea de supraveghere financiara ) a publicat destule informatii legate de situatia complicata a Astra.
Ce trebuie sa faci daca esti asigurat Astra?
Conform celor de la ASF, trebuie sa urmaresti informatiile pe care acestia le publica pe site-ul propriu sau, in cazul in care ai intrebari suplimentare, sa ii contactezi telefonic sau prin intermediul unei adrese de email. Numerele de telefon si adresa la care pot fi contactati sunt urmatoarele:
- 021.211.60.37;
- 021.211.60.73;
- office@asf-fga.ro
- 0800.825.627 ( Numar gratuit TelVerde)
- office@asfromania.ro
- Pagina oficiala de Facebook.
De asemenea, pe pagina oficiala a ASF va putea fi gasita si o lista a potentialilor creditori de asigurari ( asigurat, beneficiar al asigurarii sau persoana pagubita ) In cazul in care esti intr-una din aceste situatii si nu te regasesti pe lista ASF, se poate face o cerere in vederea includerii, cerere ce trebuie insotita de documente care sa o sustina.
Ce este FGA?
FGA este o institutie constituita cu scopul de a proteja asiguratii unor companii de asigurari si tertele persoane pagubite in cazul in care asiguratorul intampina probleme precum falimentul. Practic, este un asigurator pentru asiguratori, care garanteaza faptul ca asiguratii sunt despagubiti, indiferent de situatia financiara a asiguratorului. Din pacate, suma asigurata de FGA nu poate depasi plafonul legal de 450 000 de lei. Daca esti in situatia de a fi victima unor daune produse anterior deciziei ASF de a incepe procedura de faliment pentru Astra Asigurari, te poti adresa tot acestei institutii.