×

Cum comand RCA ieftin online?

1 Completeaza datele din talon si cele ale proprietarului.
2 Alege cea mai avantajoasa oferta.
3 Comanda asigurarea RCA online cu livrare GRATUITA*.

Primesti asigurarea pe email in 3 minute iar ivrarea politei de asigurare RCA este GRATUITA in toata tara cu Posta Romana.

PROGRAM LUCRU ONLINE

Luni - Vineri  09:00 - 21:00
Sambata        09:00 - 20:00
Duminica       09:00 - 18:00
Telefon: 0729 88 44 71
E-mail: contact@romasig.ro

Garantia de returnare a avansului(Advance Payment Bond)

Tot ce trebuie sa stii despre Garantia de returnare a avansului

Garantia de returnare a avansului (Advance Payment Bond) – garantează restituirea de către debitor a sumelor pe care creditorul le-a plătit sub formă de avans pentru prestarea serviciilor sau achiziționarea unor produse.

Conform HG 635 / 2011, acordarea avansurilor din fondurile publice se va face in baza constituirii in favoarea Autoritatii Contractante a unui instrument de garantare pentru utilizarea corepunzatoare a avansului acordat. Garantia de returnare a avansului este solicitata pentru protejarea Autoritatii Contractante, fata de riscul utilizarii necorespunzatoare si nereturnarii avansului platit de acesta, in situatiile in care Asiguratul nu isi executa obligatiile de justificare/utilizare a avansului acordat.

Beneficiarul poate solicita despagubiri in baza politei de Asigurare in cazul in care Asiguratul nu a finalizat executia si nu a justificat utilizarea avansului, respectiv nu a returnat Beneficiarului contravaloarea avansului neutilizat conform prevederilor Contractului.

Beneficii

 • Posibilitatea participarii la mai multe proceduri de achizitie publica
 • Reprezinta o alternativa a scrisorilor de garantii bancare emise de catre banci, fara blocare de fonduri
 • Costuri reduse fata de scrisorile bancare
 • Sfatuirea cu o persoana de specialitate din domeniu
 • Emiterea garantiei intr-un mod rapid si eficient
 • Avantaj in constituirea garantiei de catre o societate de asigurari este faptul ca poate fi emisa si in mod conditionat, si nu doar in mod irevocabil si neconditionat precum sunt scrisorile de garantie bancara

Violeta Tanasoiu

Corporate Sales Specialist
Garantia de returnare a avansului

  Obtine o oferta in cel mai scurt timp!

  Va rugam sa completati toate campurile de mai jos si vom reveni cu o oferta adaptata nevoilor dumneavoastra.
  Documente necesare

  Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite conform Politicii de prelucrare a datelor cu caracter personal.

  PARERILE CLIENTILOR & PARTENERI

  Multumesc ca ma avertizati din timp cand expira politele RCA si ca nu mai este necesar sa reintroduc datele pentru a le reinnoi.
  redacris

  Popescu Andrei

  REDACRIS SRL
  Folosim romasig.ro de cativa ani si totul pana acum a fost in regula. Promptitudinea in onorarea comenzilor si preturile competitive ma determina sa va aleg in continuare.
  www.romasig.ro

  Ionescu Razvan

  BDM Soft Solutions
  romasig.ro

  Stoian Octavian

  Sunt multumit ca am fost anuntat ca imi expira RCA-ul si am posibilitatea de a comanda fara sa caut alte firme.Multumesc!

  Alte asigurari din categoria Asigurari de Garantii

  Garantia de participare la licitatii(Bid Bond)

  Garantia de participare la licitatiiGarantia de Participare la Licitatie este instrumentul de garantare care este solicitat oricarui Ofertant care intentioneaza sa participe la o procedura de atribuire pentru un contract de achizitie publica.

  Scopul Garantiei de Participare la Licitatie este de a proteja Autoritatea Contractanta (organizatorul licitatiei) fata de un eventual comportament necorespunzator al Ofertantului in timpul derularii procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica.

  Garantia de buna executie(Performance Bond)

  Garantia de buna executieGarantia de buna executie (Performance Bond) este instrumentul de garantare solicitat oricarei companii care semneaza un contract de achizitie publica.

  Beneficiarul contractului are astfel la dispozitie o garantie certa care il protejeaza fata de riscul neindeplinirii sau indeplinirii necorespunzatoare a obligatiilor contractuale asumate de Executant prin contract.

  Garantia de buna executie a mentenantei(MAINTENANCE BOND)

  Garantia de buna executie a mentenanteiEste instrumentul de garantare solicitat Executantului dupa finalizarea contractului. Scopul garantiei de buna executie aferenta perioadei de notificare a defectelor este de a asigura Beneficiarul ca Executantul va remedia orice defecte aparute dupa finalizarea contractului sau isi va indeplini toate obligatiile contractuale ce fac referire la perioada de notificare a defectelor. Valoarea garantiei de mentenanta este stabilita in functie de valoarea garantiei de buna executie și se reduce, la terminarea lucrarilor, la 30% din valoarea initiala a garantiei de buna executie.

  Garantia de returnare a avansului(ADVANCE PAYMENT BOND)

  Garantia de returnare a avansuluiEste o garantie oferita de executant in favoarea beneficiarului care garanteaza rambursarea sumei platite in avans de catre beneficiar executantului.

  Avantajele oferite prin alegerea Asigurarii de Garantii sunt:

  • Posibilitatea participarii la mai multe proceduri de achizitie publica
  • Reprezinta o alternativa a scrisorilor de garantii bancare emise de catre banci, fara blocare de fonduri

  Garantia de plata

  Garantia de plataPrin Poliţă de asigurare de garanție de plata, ASIGURATUL și ASIGURĂTORUL se obligă să garanteze faţă de beneficiar, îndeplinirea obligaţiilor de plata la termen a debitelor decurgând din contractul nominalizat, în limita sumei garanţiei, în strictă concordanţă cu termenele şi condiţiile stipulate în contract .

  TOP