×

Cum comand RCA ieftin online?

1 Completeaza datele din talon si cele ale proprietarului.
2 Alege cea mai avantajoasa oferta.
3 Comanda asigurarea RCA online cu livrare GRATUITA*.

Primesti asigurarea pe email in 3 minute iar ivrarea politei de asigurare RCA este GRATUITA in toata tara cu Posta Romana.

PROGRAM LUCRU ONLINE

Luni - Vineri  09:00 - 21:00
Sambata        09:00 - 20:00
Duminica       09:00 - 18:00
Telefon: 0729 88 44 71
E-mail: contact@romasig.ro

Asigurarea de credit comercial

Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea de credit comercial

Asigurarea de credit comercial este o asigurare de risc financiar ce ofera protectie companiei tale in cazul neincasarii la termen a creantelor asupra debitorilor romani, cumparatori de marfuri si servicii (credite comerciale interne).

Asigurarea se credite comerciale se adreseaza:

 • societatilor comerciale care livreaza bunuri de consum/materii prime/materiale
 • societatilor comerciale ce presteaza servicii cu plata la termen catre debitori romani
 • bancilor/societatilor de factoring care desfasoara activitate de factoring intern sau de import (achizitioneaza facturi cu plata la termen, debitori din Romania).

care indeplinesc urmatoarele conditii:

 • au ca termene de plata pentru facturi maximum 90-180 zile
 • au o cifra de afaceri anuala asigurabila de peste 1 milion EUR in cazul activitatilor comerciale, respectiv peste 5 milioane EUR in cazul activitatilor de factoring
 • au un portofoliu de minimum 5 clienti debitori- societatile comerciale respectiv 10 clienti debitori - bancile/societatile de factoring.

Violeta Tanasoiu

Corporate Sales Specialist

Beneficii

Asigurarea de credit comercial

 1. Vei beneficia de servicii de consultanta tehnica si juridica in vederea prevenirii riscului de neincasare. Ne implicam in managementul riscului de credit, pe toata durata asigurarii, realizand analiza bonitatii si solvabilitatii clientilor debitori si furnizarea de limite de credit protectoare.
 2. Monitorizam riscul de credit aferent clientilor debitori si mediului de afaceri si te informam in legatura cu eventuala deteriorare a bonitatii debitorilor, cresterea riscului de insolvabilitate/ faliment al acestora, implementarea operativa de masuri pentru diminuarea riscului de credit. Iti acordam asistenta si suport in identificarea si aplicarea solutiilor potrivite pentru recuperarea creantelor si diminuarea pierderilor.
 3. Te despagubim prompt in cazul in care compania ta va inregistra pierderi (creante nerecuperate) ce nu au putut fi evitate prin masurile de prevenire si minimizare intreprinse impreuna cu tine pe parcursul derularii politei de asigurare.

Alte beneficii oferite de asigurarea de credit comercial:

 • protectie impotriva pierderilor
 • cresterea afacerii
 • cresterea accesului la surse de finantare.

Asigurarea de credit comercial iti protejeaza afacerea si activele companiei, contribuind la imbunatatirea cash-flow-ului si cresterea gradului de lichiditate prin:

 • recuperarea a cel putin 75-90% din creantele comerciale/ veniturile operationale
 • cresterea gradului de acces la credite bancare (in special credite de trezorerie)
 • cresterea gradului de acces la credite comerciale obtinute de la partenerii de afaceri
 • cresterea si dezvoltarea afacerii, imbunatatirea cotei de piata si a pozitionarii concurentiale prin:
  • cresterea cifrei de afaceri realizata in raport cu clientii existenti prin promovarea unor relatii financiare flexibile intre tine si cumparatori
  • posibilitatea atragerii de noi clienti cu solvabilitate si bonitate corespunzatoare
  • restructurarea portofoliului de clienti, redefinirea clientilor strategici si eliminarea clientilor cu solvabilitate/bonitate necorespunzatoare
  • cresterea surselor de finantare.

PARERILE CLIENTILOR & PARTENERI

Multumesc ca ma avertizati din timp cand expira politele RCA si ca nu mai este necesar sa reintroduc datele pentru a le reinnoi.
redacris

Popescu Andrei

REDACRIS SRL
Folosim romasig.ro de cativa ani si totul pana acum a fost in regula. Promptitudinea in onorarea comenzilor si preturile competitive ma determina sa va aleg in continuare.
www.romasig.ro

Ionescu Razvan

BDM Soft Solutions
romasig.ro

Stoian Octavian

Sunt multumit ca am fost anuntat ca imi expira RCA-ul si am posibilitatea de a comanda fara sa caut alte firme.Multumesc!

Alte asigurari de Protectie financiara / Risc financiar

Asigurarea de credit comercial

Asigurarea de credit comercialIntr-un mediu concurential si riscant din perspectiva bonitatii si stabilitatii financiare a partenerilor de afaceri (clientii debitori), asigurarile de credite comerciale reprezinta cea mai buna modalitate de a-ti proteja si dezvolta afacerea.

Asigurarea de credite comerciale este un instrument eficient de management al riscului, care te ajuta sa previi si sa minimizezi riscurile asociate contractelor comerciale, protejandu-ti afacerea si activele companiei.

Asigurarea titlului de proprietate

Riscurile asigurate pot viza nenumarate aspecte, de la cererile de retrocedare la fraude sau vicii in autorizatia de construire. Titlul de proprietate este elementul esential al dreptului de proprietate deoarece constituie actul juridic in baza caruia proprietarul isi exercita prerogativele dreptului sau asupra bunului.

Prin urmare, punerea la adapost a titlului de proprietate de orice posibile pretentii, revendicari sau vicii de forma sau fond echivaleaza cu conservarea dreptului de proprietate, iar acest lucru se poate realiza prin asigurarea titlului de proprietate.

Pierderi financiare din intreruperea activitatii

Pierderi financiare din intreruperea activitatiiCompania ta se poate confrunta in orice moment cu un eveniment neprevazut, precum incendiu, cutremur, furtuna, inundatii, apa de conducta, avarii accidentale ale masinilor/utilajelor, supratensiune etc. Astfel de evenimente pot genera pierderi mult mai mari decat bunurile si proprietatile efectiv avariate ori distruse. Te poti confrunta cu pierderi de venit din cauza incetarii productiei, cresterea cheltuielilor de operare daca esti constrans sa te muti temporar in alta locatie pentru continuarea activitatii, etc.

Asigurarea de risc politic

Această formă de asigurare cunoaşte o dezvoltare puternică în ultimele decenii ca urmare a complexităţii activităţii economice, a comerţului şi investiţiilor internaţionale, modificării reglementărilor naţionale, instabilităţii climatului politic general. De aceea, riscul politic este mult mai dificil de evaluat şi cunoaşte diferenţe foarte mari de la o ţară la alta. Acest lucru este determinat şi de lipsa unor statistici în domeniu, de modificările rapide de la o perioadă la alta într-o singură ţară, precum şi de varietatea sistemelor sociale sau politice. Toate acestea, alături de complexitatea evaluării riscului şi relativa noutate pe piaţa asigurărilor duc la un nivel relativ ridicat al primelor de asigurare cu aceleaşi mari diferenţe de la o ţară la alta.

Obtine o oferta in cel mai scurt timp!

Va rugam sa completati toate campurile de mai jos si vom reveni cu o oferta adaptata nevoilor dumneavoastra.

TOP