×

Cum comand RCA ieftin online?

1 Completeaza datele din talon si cele ale proprietarului.
2 Alege cea mai avantajoasa oferta.
3 Comanda asigurarea RCA online cu livrare GRATUITA*.

Primesti asigurarea pe email in 3 minute iar ivrarea politei de asigurare RCA este GRATUITA in toata tara cu Posta Romana.

PROGRAM LUCRU ONLINE

Luni - Vineri  09:00 - 21:00
Sambata        09:00 - 20:00
Duminica       09:00 - 18:00
Telefon: 0729 88 44 71
E-mail: contact@romasig.ro

Asigurarea de raspundere a transportatorilor(CMR)

Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea de raspundere a transportatorilor (CMR)

Asigurarea de raspundere a transportatorilor(CMR), in calitate de caraus, pentru marfurile transportate cu vehicule (CMR), vizeaza transporturile de marfa executate in afara Romaniei cat si pe teritoriul tarii.

Asigurarea acopera riscurile de avariere sau de pierdere a marfurilor, conform Conventiei referitoare la contractul de transport international de marfuri pe sosele (CMR), precum si cheltuielile pentru apararea impotriva pretentiilor nejustificate formulate impotriva transportatorului, limitarea sau evitarea avariilor sau pierderilor materiale, precum si salvarea marfii care a suferit avarii.

De ce este necesara asigurarea de raspundere a transportatorului?

Ca societate ce efectueaza transporturi interne sau internationale de marfuri cu vehicule esti raspunzator pentru integritatea bunurilor transportate.

Un transport rutier implica numeroase riscuri, cum ar fi pierderea, deteriorarea bunurilor transportate.

Asigurarea de raspundere a transportatorului iti ofera siguranta ca, in cazul in care ti se intampla un eveniment neplacut in activitatea ta, vei beneficia de suma necesara pentru despagubirea proprietarului bunurilor transportate.

Ce trebuie sa stii despre asigurarea de raspundere a transportatorului?

Asigurarea de raspundere a transportatorului este valabila atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate.

Raspunderea transportatorului este o asigurare care poate fi incheiata pentru:

 • transporturi interne de marfuri (pe teritoriul Romaniei)
 • transporturi international de marfuri (bunuri transportate din Romania in strainatate).

Violeta Tanasoiu

Corporate Sales Specialist
Asigurare CMR

Beneficii

Riscuri acoperite de asigurarea de raspunderea transportatorului (produse din momentul primirii marfii la transport si pana la predarea acesteia):

 • pierderea totala sau partiala a marfii
 • avarierea marfii
 • depasirea termenului de livrare

De ce sa inchei asigurarea de raspundere a transportatorului?

Dauna partiala

 • pentru bunuri a caror cantitate se exprima in kg., litri, bucati, metri lineari, patrati sau cubi, valoarea la data producerii evenimentului asigurat a pierderii de calitate (deprecierii) a acelei parti din cantitatea totala care a ramas dupa paguba si care diminueaza valoarea bunurilor respective. Gradul de depreciere se stabileste in procente, pe baza examinarii bunurilor avariat
 • la celelalte bunuri, costul reparatiilor partilor componente sau pieselor avariate, ori costul de inlocuire sau de reconditionare al acestora, din care se scade, cu acordul asiguratului, valoarea la data producerii evenimentului asigurat a resturilor ce se mai pot intrebuinta sau valorifica.

Dauna totala

 • la bunuri a caror cantitate se exprima in kg., litri, bucati, metri lineari, patrati sau cubi, valoarea la data producerii evenimentului asigurat a partii din cantitatea totala care a fost distrusa in intregime
 • la celelalte bunuri, valoarea la data producerii evenimentului asigurat a bunurilor distruse, din care se scade, cu acordul asiguratului, valoarea la aceeasi data a resturilor ce se mai pot intrebuinta sau valorifica.

"ROMASIG - Brokerul asigurarilor tale"

999999+

CONTRACTE DE ASIGURARE INCHEIATE

100000+

CLIENTI MULTUMITI

4160+

ORE DE SUPORT ONLINE

18 ANI

SUCCES PRIN ATITUDINE

Alte asigurari din categoria Transporturi&Auto

Asigurarea auto(RCA si CASCO)

Asigurarea autTaxa auto revineo asigura protectia autoturismelor companiei tale in cazul in care sunt implicate intr-un accident. ROMASIG Broker ofera doua variante de asigurari auto, RCA si CASCO, potrivite pentru compania ta.

Când ai o afacere de condus trebuie să fii realist și să îți alegi cu grijă partenerii. În ceea ce priveşte asigurările auto, este necesar un plus de atenție și de precauție, pentru că nu vrei ca activitatea curentă să îți fie pusă în dificultate de proceduri greoaie, despăgubiri întârziate și răspunderi deficitar asumate.

Pentru a evita toate acestea, noi îți garantăm servicii prompte și de calitate, o ofertă completă de asigurări auto, pentru ca tu să te poți concentra pe ceea ce este prioritar în afacerea ta.

Asigurarea de raspundere a transportatorilor(CMR)

Asigurare CMRAsigurarea de raspundere a transportatorului, in calitate de caraus, pentru marfurile transportate cu vehicule (CMR), vizeaza transporturile de marfa executate in afara Romaniei cat si pe teritoriul tarii.

Asigurarea acopera riscurile de avariere sau de pierdere a marfurilor, conform Conventiei referitoare la contractul de transport international de marfuri pe sosele (CMR), precum si cheltuielile pentru apararea impotriva pretentiilor nejustificate formulate impotriva transportatorului, limitarea sau evitarea avariilor sau pierderilor materiale, precum si salvarea marfii care a suferit avarii.

Asigurarea bunurilor pe timpul transportului (CARGO)

Asigurare CMR Asigurarea bunurilor pe timpul transportului se adreseaza companiilor producatoare de bunuri (producatorilor); exportatorilor, importatorilor; altor companii ce presteaza servicii pentru acestea (case de expeditii, distribuitori etc). Se poate incheia de catre proprietarii bunurilor transportate. Este un produs flexibil care permite asigurarea bunurilor care fac obiectul transportului, inclusiv cheltuielile de transport, vamale, precum si alte cheltuieli asemanatoare.

Asigurarea pentru nave maritime, fluviale, agrement

Asigurarea pentru nave maritime, fluviale, agrementAsigurarea este dedicata proprietarilor si operatorilor de nave fluviale si maritime. Pot fi asigurate ambarcatiunile inregistrate in Romania: nave fluviale comerciale, nave de pescuit si alte ambarcatiuni, instalatii si utilaje plutitoare asimilate navelor fluviale.

Asigurarea pentru aeronave

Asigurarea pentru aeronaveAsigurarile de aviatie sunt destinate in principal persoanelor juridice si cuprind produse de asigurare pentru:

 • Aeronave
 • Accidente
 • Raspundere civila fata pasageri, bagaje si marfa
 • Raspundere civila fata de terti
 • Raspundere civila pentru aeroporturi, Administratia de Control a Traficului Aerian si furnizorii de servicii aviatice

Obtine o oferta in cel mai scurt timp!

Va rugam sa completati toate campurile de mai jos si vom reveni cu o oferta adaptata nevoilor dumneavoastra.

TOP