×

Cum comand RCA ieftin online?

1 Completeaza datele din talon si cele ale proprietarului.
2 Alege cea mai avantajoasa oferta.
3 Comanda asigurarea RCA online cu livrare GRATUITA*.

Livrarea politei de asigurare RCA este GRATUITA in toata tara in aria de acoperire a firmelor de curierat Urgent Cargus si Fan Courier.

PROGRAM LUCRU ONLINE

Luni - Vineri  09:00 - 21:00
Sambata        09:00 - 20:00
Duminica       09:00 - 18:00
Telefon: 0729 88 44 71
E-mail: contact@romasig.ro

Asigurarea titlului de proprietate

Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea titlului de proprietate

Asigurarea titlului de proprietate face parte din clasa asigurarilor generale, fiind inclusa in randul celor de protectie juridica, destinate a acoperi atat cheltuielile cu procedura judiciara, cat si pe cele privind apararea, reprezentarea si recuperarea pagubei suferite de asigurat printr-un proces civil sau penal ori in cazul unei reclamatii indreptate impotriva acestuia. Cu alte cuvinte, asigurarea titlului de proprietate consta in incheierea unei polite de asigurare prin care asiguratul transfera, in schimbul unei sume de bani, riscurile legate de viciile de forma sau de fond ale titlului sau de proprietate, in sarcina unui asigurator.

Riscurile asigurate pot viza nenumarate aspecte, de la cererile de retrocedare la fraude sau vicii in autorizatia de construire. Titlul de proprietate este elementul esential al dreptului de proprietate deoarece constituie actul juridic in baza caruia proprietarul isi exercita prerogativele dreptului sau asupra bunului.

Prin urmare, punerea la adapost a titlului de proprietate de orice posibile pretentii, revendicari sau vicii de forma sau fond echivaleaza cu conservarea dreptului de proprietate, iar acest lucru se poate realiza prin asigurarea titlului de proprietate.

In cazul aparitiei unor probleme legate de titlul de proprietate asupra imobilului, emitentul politei plateste toate taxele, costurile si cheltuielile procedurilor judiciare legate de apararea dreptului de proprietate, fiind incluse aici taxe de timbru, expertize, onorarii avocatiale etc. Trebuie mentionat ca desfasurarea procedurilor legale pentru apararea in justitie a titlului de proprietate (si indirect a dreptului de proprietate) este obligatorie. In situatia in care, in ciuda diligentelor depuse, titlul de proprietate este desfiintat si dreptul de proprietate este pierdut, asiguratorul il va despagubi pe beneficiarul politei la nivelul sumei prevazute in polita, de regula la nivelul pretului de achizitie al imobilului cu eventuale indexari. In schimb, despagubirea vizeaza doar prejudiciul direct, adica pierderea suferita de proprietatea asigurata ca urmare a producerii riscului, nu si pierderile indirecte, datorate neobtinerii profitului scontat sau intreruperii activitatii.

Violeta Tanasoiu

Corporate Sales Specialist
Asigurarea titlului de proprietate

Beneficii

Lista riscurilor care pot conduce la desfiintarea titlului de proprietate si care sunt acoperite de aceasta asigurare difera de la asigurator la asigurator, incluzand fara a se limita la: cererile de retrocedare, neconcordantele titlului cu legile in vigoare la data incheierii acestuia, vicii ale autorizatiei de construire, lipsa accesului la imobil, falsificarea actelor, frauda, nerespectarea procedurilor legale de atribuire a terenurilor proprietate publica etc. De asemenea, exista asiguratori care incheie polite pentru asa-numitele „riscuri cunoscute”, cand se cunosc viciile titlului sau asigurarea generala a titlului, caz in care se au in vedere toate riscurile ce pot aparea.

PARERILE CLIENTILOR & PARTENERI

Multumesc ca ma avertizati din timp cand expira politele RCA si ca nu mai este necesar sa reintroduc datele pentru a le reinnoi.
redacris

Popescu Andrei

REDACRIS SRL
Folosim romasig.ro de cativa ani si totul pana acum a fost in regula. Promptitudinea in onorarea comenzilor si preturile competitive ma determina sa va aleg in continuare.
www.romasig.ro

Ionescu Razvan

BDM Soft Solutions
romasig.ro

Stoian Octavian

Sunt multumit ca am fost anuntat ca imi expira RCA-ul si am posibilitatea de a comanda fara sa caut alte firme.Multumesc!

Alte asigurari de Protectie financiara / Risc financiar

Asigurarea de credit comercial

Asigurarea de credit comercialIntr-un mediu concurential si riscant din perspectiva bonitatii si stabilitatii financiare a partenerilor de afaceri (clientii debitori), asigurarile de credite comerciale reprezinta cea mai buna modalitate de a-ti proteja si dezvolta afacerea.

Asigurarea de credite comerciale este un instrument eficient de management al riscului, care te ajuta sa previi si sa minimizezi riscurile asociate contractelor comerciale, protejandu-ti afacerea si activele companiei.

Asigurarea titlului de proprietate

Riscurile asigurate pot viza nenumarate aspecte, de la cererile de retrocedare la fraude sau vicii in autorizatia de construire. Titlul de proprietate este elementul esential al dreptului de proprietate deoarece constituie actul juridic in baza caruia proprietarul isi exercita prerogativele dreptului sau asupra bunului.

Prin urmare, punerea la adapost a titlului de proprietate de orice posibile pretentii, revendicari sau vicii de forma sau fond echivaleaza cu conservarea dreptului de proprietate, iar acest lucru se poate realiza prin asigurarea titlului de proprietate.

Pierderi financiare din intreruperea activitatii

Pierderi financiare din intreruperea activitatiiCompania ta se poate confrunta in orice moment cu un eveniment neprevazut, precum incendiu, cutremur, furtuna, inundatii, apa de conducta, avarii accidentale ale masinilor/utilajelor, supratensiune etc. Astfel de evenimente pot genera pierderi mult mai mari decat bunurile si proprietatile efectiv avariate ori distruse. Te poti confrunta cu pierderi de venit din cauza incetarii productiei, cresterea cheltuielilor de operare daca esti constrans sa te muti temporar in alta locatie pentru continuarea activitatii, etc.

Asigurarea de risc politic

Această formă de asigurare cunoaşte o dezvoltare puternică în ultimele decenii ca urmare a complexităţii activităţii economice, a comerţului şi investiţiilor internaţionale, modificării reglementărilor naţionale, instabilităţii climatului politic general. De aceea, riscul politic este mult mai dificil de evaluat şi cunoaşte diferenţe foarte mari de la o ţară la alta. Acest lucru este determinat şi de lipsa unor statistici în domeniu, de modificările rapide de la o perioadă la alta într-o singură ţară, precum şi de varietatea sistemelor sociale sau politice. Toate acestea, alături de complexitatea evaluării riscului şi relativa noutate pe piaţa asigurărilor duc la un nivel relativ ridicat al primelor de asigurare cu aceleaşi mari diferenţe de la o ţară la alta.

Obtine o oferta in cel mai scurt timp!

Va rugam sa completati toate campurile de mai jos si vom reveni cu o oferta adaptata nevoilor dumneavoastra.

TOP