Poliția londoneză a anunțat că va folosi drone pentru a-i identifica pe conducătorii deosebit de periculoși si soferii teribilisti. Șoferii care conduc agresiv, periclitând viețile celorlalți participanți la trafic, vor fi monitorizați din aer!
Inițiativa poliției metropolitane din Londra este tintirea șoferilor periculoși și a celor care iau parte la cursele de stradă.
Șoferii periculoși și cei care depășesc viteza în Marea Britanie vor fi în curând vizați de drone, după ce poliția metropolitană a anunțat că va folosi vehicule aeriene fără pilot (UAV) pentru a căuta autovehicule periculoase.
Dronele vor fi utilizate pentru a monitoriza șoferii care participă la curse de stradă și pe cei care conduc într-o manieră periculoasă, mai degrabă să țintească toate incidentele de depășire a vitezei. În cazul în care incidentele periculoase sunt detectate de către operatorii de dronă și observatori, ofițerii de pe șosea vor fi instruiți să intercepteze și să opreasca infractorii. Dupa lansarea dronelor, agentii vor primi in timp real coordonatele masinilor la volanul carora se afla conducatori auto iresponsabili, care conduc cu viteza peste limita maxima admisa.
Dronele vor fi amplasate strategic, astfel incat sa nu poata fi observate cu usurinta, si vor fi dotate cu camere video cu vedere nocturna.
Imediat după identificarea lor, dronele se vor apropia de mașina în cauză astfel încât să poată fi observate de șoferi, scopul acțiunii fiind unul simplu: intimidarea acestora.
Dronele de poliție, vor fi folosite pe rutele principale care vin în Londra. Una dintre primele șosele, va fi, probabil, A10 în Enfield, unde au fost omorate opt persoane în ultimii doi ani – multe în accidente legate de viteză.
Mai mult de 160 de autovehicule au fost surprinse cu viteză în ultimele cinci săptămâni, unele fiind detectate cu viteze de până la 127 km / h.
Planul va fi implementat in perioada 22-26 iulie, in zonele limitrofe Londrei. Obiectivul principal al acestei initiative este sa reduca cu 65% numarul victimelor accidentelor rutiere, pana in 2022, dupa care valoarea sa devina zero pana in anul 2030.
„Ne vom concentra pe identificarea șoferilor cu adevărat periculoși, care participă la curse ilegale sau care îi pun pe ceilalți participanți la trafic în pericol, descurajarea este uneori cea mai bună aplicare”, au declarat oficialii poliției din Londra.
În Franța, poliția a folosit drone începând din 2017 pentru a prinde vehicule periculoase, cum ar fi camioanele care alimentează alte vehicule sau automobiliștii care depășesc viteza ilegal. Poliția din Bordeaux captează până la 20 de vehicule pe oră, eliberându-le amenzi la fața locului.
Un astfel de plan ar fi necesar și în România, în condițiile în care țara noastră are cea mai mare rată a accidentelor rutiere fatale de pe întreg continentul.