Intr-o lume din ce in ce mai agitata, asigurarile devin unele dintre cele mai importante instrumente pentru a beneficia de siguranta atunci cand esti la volan. In Romania, RCA-ul si CASCO-ul ofera cel mai complet grad de protectie financiara, indiferent de situatia in care te afli. Polita RCA este obligatorie conform legislatiei in vigoare si are rolul de a despagubi pagubele produse in cazul in care tu esti vinovat pentru acestea.
CASCO-ul vine ca o completare, ajutandu-te sa efectuezi multe tipuri de reparatii, indiferent daca esti sau nu vinovat pentru producerea daunelor, inclusiv in situatia in care masina a suferit vandalizari sau a fost afectata direct de furtuni si alte fenomene naturale.
Cu toate acestea, incheierea unei polite facultative nu este atat de usoara, mai ales daca nu iei in considerare toate elementele necesare pentru a nu intampina surprize neplacute atunci cand o vei utiliza.
5 greseli comune atunci cand inchei o polita CASCO
1. Incheierea politei in functie de pret
Aceasta este, fara indoiala, cea mai des intalnita greseala printre proprietarii de vehicule. Alegerea unui pret mic nu inseamna intotdeauna un serviciu de calitate scazuta sau mai putine beneficii, insa este indicat sa verifici toate elementele si avantajele pe care le poti obtine in caz de dauna. Este recomandat sa examinezi cu atentie toate ofertele si sa compari atat preturile cat si beneficiile pe care polita le poate oferi pentru a te asigura ca beneficiezi de siguranta diversificata pe care o cauti.
2. Fransiza
Fransiza este o alta problema frecvent intalnita, reprezentand suma pe care va trebui sa o platesti in caz de dauna, inainte ca asiguratorul ales sa acopere restul. Ignorarea sau selectarea unei fransize prea mari sau prea mici poate fi o greseala costisitoare, existand posibilitatea de a fi nevoie sa platesti pentru a acoperi daunele mai mult decat iti permiti in caz de accident.
3. Neverificarea detaliilor politei
Detaliile, conditiile si limitarile trebuie citite si intelese pentru a fi constient de modul in care poti beneficia de asigurare in caz de accident. Multi trec peste acest pas prea repede, ajungand in anumite situatii in care nu pot apela la polita CASCO din cauza neeligibilitatii pentru plata din cauza unor erori sau limitari.
4. Actualizarea politei
Pe cat de greu pare de crezut, acest lucru este mai des intalnit decat s-ar crede. Orice modificare semnificativa adusa masinii trebuie raportata la asigurator, deoarece nu vor putea fi acordate despagubiri pentru noile modificari sau exista sansa, dupa caz, ca acestea sa nu respecte conditiile asiguratorului.
5. Neglijarea serviciilor suplimentare
Pe langa beneficiile de reparare pe care o polita CASCO le poate oferi, ar trebui incluse si servicii suplimentare de asistenta rutiera, masina la schimb, tractare si asa mai departe. Asigura-te ca in documentul tau sunt specificate astfel de beneficii, care pot fi foarte utile in situatii critice.
Incheierea unei polite CASCO este o decizie economica si personala care necesita o atentie sporita la toate detaliile si la asteptarile pe care doresti sa le ai de la acest document important. Nu uita sa te asiguri ca analizezi toate criteriile importante acoperite de polita si, nu in ultimul rand, sa iti actualizezi asigurarea inainte ca aceasta sa expire. Evitarea celor mai frecvent intalnite greseli te vor ajuta sa te bucuri de mai multe beneficii pe termen lung, cat si de o siguranta financiara atunci cand vei avea nevoie.
Aici, pe blogul Romasig, vei gasi intotdeauna informatii care te pot ajuta sa gestionezi cat mai bine si eficient situatiile in care te afli, in special cele legate de masina ta, astfel incat sa ai mereu parte de drumuri linistite, relaxante si fara niciun stres financiar.