×

Cum comand RCA ieftin online?

1 Completeaza datele din talon si cele ale proprietarului.
2 Alege cea mai avantajoasa oferta.
3 Comanda asigurarea RCA online cu livrare GRATUITA*.

Primesti asigurarea pe email in 3 minute iar ivrarea politei de asigurare RCA este GRATUITA in toata tara cu Posta Romana.

PROGRAM LUCRU ONLINE

Luni - Vineri  09:00 - 21:00
Sambata        09:00 - 20:00
Duminica       09:00 - 18:00
Telefon: 0729 88 44 71
E-mail: contact@romasig.ro

Calculator RCA calculator rca

Cum functioneaza un calculator RCA?

Introduceti datele din talon in acest calculator RCA de mai jos si in 3 minute puteti alege cea mai ieftina asigurare RCA din Romania in 2024 de la cele mai importante societati de asigurare.

Platiti online cu cardul si primiti asigurarea RCA pe email in doar 3 minute!

Anunt important!

  • Incepand cu data de 01.07.2020, societatile de asigurare din Romania vor tipari politele de asigurare Carte Verde pe suport de hartie alba.
  • Politele de asigurare Carte Verde emise inainte de data de 01.07.2020 tiparite pe hartie verde, isi vor mentine valabilitatea pana la expirarea perioadei inscrisa in politele respective.
  • Pentru autovehiculele inmatriculate si asigurate in alte state membre ale Sistemului Carte Verde, incepand cu data de 01.07.2020, vor fi valabile deopotriva atat asigurarile Carte Verde tiparite pe hartie alba cat si cele tiparite pe hartie verde.

Daca tii la masina ta, atunci alege cea mai accesibila asigurare CASCO la pret de RCA!

Alege o asigurare CASCO Start de la Euroins a carei prime valoreaza cat polita de asigurare RCA(de la Euroins). Fara inspectie de risc si fara fransiza!

De ce site-ul www.romasig.ro pentru calcul RCA?

Deoarece calculatorul RCA va ajuta sa comparati tarifele tuturor societatilor de asigurare si sa alegeti cea mai ieftina asigurare RCA din Romania. Calculatorul RCA de pe site-ul www.romasig.ro este conectat permanent la serverele tuturor societatilor de asigurare, tarifele obtinute in urma ofertarii fiind preluate direct din baza de date a asiguratorului ci nu din tabele predefinite. In acest mod va veti procura o asigurare RCA ieftina pe masura dorintelor dumneavoastra.

Calculator Preturi Asigurare Rca Ieftin Online

Daca esti un sofer bun, iar istoricul tau la volan dovedeste acest lucru, responsabilitatea si experienta inseamna un pret RCA mai ieftin. Toate societatile de asigurare din Romania ofera reduceri de prima pentru conducatorii auto care corespund profilului. Astfel, in momentul in care ati introdus CNP/CUI si seria de sasiu a autoturismului se va interoga baza de date CEDAM pentru stabilirea bonificatiei/majorarii acordate. Va rugam aveti grija sa introduceti datele corect cand faceti calculul RCA pentru a primi preturi corecte! Toate informatiile solicitate de calculatorul RCA ajuta la calcularea preturilor asigurarilor RCA!

Ce este asigurarea obligatorie RCA si de ce este obligatorie?

Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite. Asigurarea de raspundere civila auto este fundamental diferita de asigurarea tip Casco, aceasta din urma fiind o asigurare facultativa prin care persoana care primeste despagubiri pentru daunele produse autovehicului sau este asiguratul, si nu un tert.Prin urmare, asigurarea RCA este foarte importanta si in cazul cand proprietarul unui autovehicul a incheiat o asigurare tip Casco pentru avarii din propria vina si furt.
Toti proprietarii de autovehicule trebuie obligatoriu sa incheie o asigurare de raspundere civila auto (RCA) si sa plateasca toate primele de asigurare aferente. Scopul acestei asigurari rca este ca cel pagubit sa primeasca obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, independent de situatia materiala a celui care a produs paguba (cu alte cuvinte chiar daca cel care a produs paguba ar putea sau nu sa plateasca despagubiri.)
In acest fel, asigurarea de raspundere civila auto este in interesul tertului pagubit, dar si in interesul celui care a produs paguba. Trebuie remarcat ca s-ar putea intampla ca, doar dintr-o mica neatentie, un conducator auto sa produca pagube celui pe care l-a accidentat evaluate la o suma considerabila, suma care i-ar afecta considerabil bugetul.

Ce trebuie făcut după producerea daunei?

Dacă ați fost păgubit în urma unui accident produs de un vehicul, trebuie să vă adresați asigurătorului celui care este vinovat de producerea daunei, cu procesul-verbal de constatare de la poliție sau, după caz, cu exemplarul formularului ”Constatare amiabilă”.

Utilizarea formularului Constatare amiabilă de accident se realizează de către cei doi conducători auto numai atunci când există un acord comun de voință. La completarea acestui formular, se impune mare atenție la înregistrarea corectă a tuturor rubricilor din conținut. În submeniul Asigurări auto/Constatarea amiabilă de accident aflați pentru ce tip de accident și în ce condiții poate fi utilizat acest formular, care sunt avantajele utilizării acestuia și care sunt pașii de urmat.

Pentru deschiderea dosarului de daună vă puteți adresa oricărei unități teritoriale a asigurătorului respectiv, indiferent de unitatea care a emis polița.

Reamintim faptul că partea pagubită are dreptul de a solicita despăgubiri pentru prejudiciile produse vehiculului și înainte de efectuarea reparației acestuia. Asiguratorul RCA are obligația de a stabili cuantumul despăgubirii la valoarea prețurilor practicate de către unitățile de specialitate sau prevăzute în cataloagele de specialitate astfel încât despăgubirea primită să-i permită pagubitului efectuarea reparațiilor.

De asemenea, reamintim faptul că, în orice situație, păgubiții au posibilitatea de a efectua reparația la orice unitate reparatoare doresc, indiferent dacă aceasta se află sau nu pe lista service-urilor cu care societatea de asigurare are încheiate convenții de colaborare.

Asiguratorul RCA are obligația de a efectua plata dosarelor de dauna, în maxim 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii răspunderii și cuantificării daunei.

Dacă asigurătorul RCA are suspiciuni întemeiate cu privire la modul de producere a accidentului, are obligația de a comunica în scris asiguratului și păgubitului, în termen de 10 zile de la data avizării daunei, intenția de a desfășura investigații. Aceste investigații nu pot dura mai mult de 3 luni de la data avizării daunei. Asigurătorii RCA au dreptul să efectueze propriile investigații indiferent dacă accidentul a fost protocolat prin Proces verbal al Poliției sau prin formularul Constatare amiabilă de accident.

În situația în care ați fost păgubit în urma unui accident produs de un vehicul asigurat dar înmatriculat în străinătate, vă puteți adresa Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România pentru asistență.(www.baar.ro)

În situația în care cel vinovat de producerea daunei nu deține o asigurare obligatorie RCA valabilă la data producerii accidentului sau nu a fost identificat, vă recomandăm să vă adresați Fondului de Protecție a Victimelor Străzii.

TOP