×

Cum comand RCA ieftin online?

1 Completeaza datele din talon si cele ale proprietarului.
2 Alege cea mai avantajoasa oferta.
3 Comanda asigurarea RCA online cu livrare GRATUITA*.

Livrarea politei de asigurare RCA este GRATUITA in toata tara in aria de acoperire a firmelor de curierat Urgent Cargus si Fan Courier.

PROGRAM LUCRU ONLINE

Luni - Vineri  09:00 - 21:00
Sambata        09:00 - 20:00
Duminica       09:00 - 18:00
Telefon: 0729 88 44 71
E-mail: contact@romasig.ro
joi, 20 septembrie 2018 / Published in Divertisment
Un Duster al Politiei Locale Sebes a fost inscriptionat eronat si a amuzat internautii

Un autoturism Dacia Duster apartinand Politiei Locale Sebes a fost inscriptionata gresit. Fotografiile acestuia au fost incarcate pe un site de socializare, spre amuzamentul internautilor.

Pe masina apare scris ”Poltia Locala Sebes”, dar nu o data, ci de patru ori. Litera lipsa se face remarcata pe toate partile masinii.

Greseala nu a fost observata de angajatii si reprezentantii institutiei si a fost ”scoasa” la patrulare pe strazile municipiului Sebes.

Cei care au observat greseala au fotografiat masina si au postat pozele pe internet. Unul dintre cei care au postat fotografii cu autoturismul Politiei Locale a scris ca: ” Dancila a ajuns Primar la Sebes”.

Un Duster al Politiei Locale Sebes a fost inscriptionat eronat si a amuzat internautii

Un altul a precizat ca, probabil, la mijloc, este o neatentie, in timp ce un alt comentator a precizat ca ar fi nevoie de o demisie de onoare.

Institutia a precizat urmatoarele: ”Autoturismul inscriptionat gresit nu face parte din dotarea Politiei Locale a Municiupiului Sebes” si ca: ”nu a fost utilizat in niciun fel de activitate specifica acestei institutii”. Politia Locala Sebes a mai declarat ca: ”aceasta greseala aduce un prejudiciu de imagine Municipiului Sebes si institutiilor publice locale”.

Acest autoturism a fost achizitionat de autoritatile din Sebes in scopul reinnoirii parcului de autoturisme cu unele ce respecta normele de poluare euro 6 si a costat aproape 20.000 de euro.

Societatea  care a avut ca sarcina inscriptionarea autospecialei a recunoscut greseala printr-o scrisoare adresata institutiei si a dat asigurari ca va fi remediata in cel mai scurt timp posibil.

Un Duster al Politiei Locale Sebes a fost inscriptionat eronat si a amuzat internautii

joi, 20 septembrie 2018 / Published in Stiri
Lovitura de la ANAF: toate masinile second-hand aduse in Romania vor fi verificate

Lovitura de la ANAF, toate masinile second-hand aduse in Romania vor fi verificate. Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul ANAF, va intensifica in urmatoarea perioada controale asupra transporturilor de autovehicule second-hand care provin din alte state ale Uniunii Europene si va verifica in amanunt toate documentele de provenienta.

Orice neconformitate va atrage retinerea autovehiculelor si chiar confiscarea acestora de catre inspectori DGAF, pana la solutionarea cazului. De asemenea vor fi verificate tranzactiile aferente in numerar, conform prevederilor Legii nr.70/2016 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar.

DGAF atrage atentia asupra ofertelor de vanzare a autovehiculelor de ocazie, neinmatriculate, care provin din alte state ale Uniunii Europene. Astfel pentru a nu fi implicat intr-o inselaciune se recomanda evitarea platii in numerar.

Ce ar trebui sa stie cumparatorul. 

1. sa verifice daca pretul initial de pe factura de achizitie din statul membru de origine este mai mic decat pretul final solicitat de vanzator. Daca TVA (Mwst/WATT/BTW/IVA) de pe factura initiala este 0, pretul de pe factura emisa de firma romaneasca revanzatoare trebuie sa includa TVA (19%), cu exceptia precizarii direct pe factura a aplicarii regimului de TVA la marja de profit.

2. sa solicite toate documentele care atesta transferul dreptului de proprietate asupra autoturismului.

3. sa se asigure ca firma vanzatoare are cod romanesc de identificare fiscala, daca se emite factura fiscala pentru un autoturism vandut de pe teritoriul Romaniei (parc auto, targ, website-uri de anunturi, etc).

In cazurile de frauda cu TVA, trebuie stiut ca proprietarii unor autoturisme cumparate cu evitarea platii TVA vor furniza institutiei, care instrumenteaza dosarul fraudei, explicatii detaliate atat despre tranzactie, cat si despre gradul de cunoastere al situatiei, conform jurisprudentei legislatiei europene in materie.

Aradul are cateva dintre cele mai mari piete de masini second-hand din tara. Majoritatea sunt aduse de intermediari din vestul Europei iar castigul este, in medie, de cateva sute de euro castigati la fiecare masina vanduta.

In Romania, 90% din importuri sunt realizate de persoane fizice, iar tranzactiile nu sunt de cele mai multe ori declarate.

miercuri, 19 septembrie 2018 / Published in Stiri
Soferi, atentie! Riscati o amenda foarte mare daca aveti asa ceva in masina

Soferi, atentie! Riscati o amenda foarte mare daca aveti asa ceva in masina. Legislatia rutiera are parte de mici schimbari pentru conducatorii automobilelor care circula cu un astfel de lucru.

Orice obiect care reduce vizibilitatea conducatorului auto este strict interzis pe sau in masina. Existenta unor astfel de obiecte este strict sanctionata cu o amenda de pana la 3.000 de lei.

Soferii care obisnuiesc sa circule cu masini care au lipite pe geamuri diverse accesorii, risca amenda de pana la 3.000 de lei. Nu conteaza daca acestea sunt lipite pe geamurile laterale, parbriz sau luneta, in cazul in care reduc din vizibilitatea conducatorului auto risca o amenda foarte mare. Legislatia rutiera in vigoare stabileste mai exact ca:” aplicarea de afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea”.

Aceasta reprezinta o contraventie incadrata in clasa a IV-a de sanctiuni. Conditiile in care clasa a IV-a de sanctiuni prevede aplicare unei amenzi cuprinse intre 9 si 20 de puncte amenda. In timp ce punctul amenda are mai exact valoarea de 145 de lei, in anul curent. Pentru persoanele fizice care aplica diverse abtibilduri/obiecte pe suprafata geamurilor sau chiar si in dreptul acestora risca amenda ce poate insemna intre 1.305 si 2.900 de lei.

Ce accesorii sunt interzise in noua lege?

Accesoriile interzise in Codul rutier pot fi chiar si odorizantele, carnetele de notite, numeroase obiecte religioase (icoane si cruciulite), suporturi pentru diverse dispozitive electronice, zaruri supradimensionate sau altele, dar si vinietele sau abtiblidurile „colectionate” fix pe marginea parbrizului. Legea noua pentru soferi spune ca oabiectele soferului sau a pasagerilor care reduc vizibilitatea soferului duc la sanctionarea conducatorului auto.

Interzise mai sunt si pozele cu membrii familiei sau cu prietenii trecuti in nefiinta ce sunt lipite pe parbriz, de cele mai multe ori pe partea dreapta.

O contraventie o reprezinta si aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau geamurile laterale. Aceasta este sanctionata de acum inainte cu o menda de pana la 2.900 de lei. Transparenta geamurilor unei masini are o varianta legala, anume utilizarea de tratamente si folii omologate sau certificate de Registrul  Auto Roman.

luni, 17 septembrie 2018 / Published in Uncategorized
Masinile diesel vor fi interzise: Cat mai poti circula in marile orase si in Bucuresti?

Masinile diesel vor fi interzise in cativa ani. Oficialii europeni vorbesc tot mai des despre disparitia lor, potrivit comisarului european pentru piata interna si industrie. Mai multe tari, inclusiv Romania ar putea fi sanctionate dur de Comisia Europeana pentru ca nu au luat masuri drastice pentru a reduce nivelul poluarii din marile orase. Aceste state ar putea fi reclamate la Curtea Europeana de Justitie pentru depasirea permanenta a limitei de noxe si particule ultrafine. Cateva mari orase din Europa au anuntat deja ca vor interzice circulatia autovehiculelor pe motorina.

Daca acest lucru se va intampla, sanctiunile pe care le vor primii statele ar putea fi foarte dure, ba chiar, exista riscul ca unele dintre tari sa fie obligate sa limiteze accesul vehiculelor diesel in orasele foarte mari, acolo unde gradul de poluare depaseste cu mult limitele admise.

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred ca in cativa ani acestea vor disparea complet. Este o tehnologie care apartine trecutului. Oameni au realizat ca nu vom avea niciodata masini diesel complet curate, fara emisii de oxid de azot”,  a declarat comisarul european pentru piata interna si industrie, Elzbieta Bienkowska.

Care este primul oras care va interzice masinile diesel?

Primul mare oras care planuieste interzicerea masinilor diesel este Stuttgard, centru al industriei auto germane, acolo unde isi au sediile Mercedes-Benz si Porsche. Vehiculele care nu se comformeaza standardului de emisii Euro 4 vor fi interzise incapand cu ianuarie 2019.

Masuri asemanatoare se vor lua, in viitorul apropiat, si in orase ca Paris, Madrid, si Atena pana in 2025. Copenhaga merge si mai departe. Primarul capitalei daneze intentioneaza sa interzica toate autoturismele cu propulsie diesel in centrul orasului de anul viitor.

Campania anti-diesel a fost demarata in Germania inca din 2015, de cand autoritatile au descoperit dispozitive de trucare a rezultatelor testelor de emisii la automobilele Volkswagen. Astfel orase mari din Germania ca Munchen Hamburg si Stuttgard depaseau limitele de dioxid de carbon impuse de Uniunea Europeana.

Potrivit statisticilor, peste 500.000 de oameni mor in tarile ce fac parte din Uniunea Europeana din cauza gradului ridicat de poluare produs de noxe si particule ultrafine.

Germania este cea mai poluata tara din Europa si a inregistrat 81.160 de decese in anul 2014.

Top 5 este completat de Italia (79.820 decese), Marea Britanie (52.240 decese), Polonia (48.690) si Franta (45.840). In Romania numarul deceselor inregistrate din pricina poluarii a fost de 19.947.

TOP