×

Cum comand RCA ieftin online?

1 Completeaza datele din talon si cele ale proprietarului.
2 Alege cea mai avantajoasa oferta.
3 Comanda asigurarea RCA online cu livrare GRATUITA*.

Livrarea politei de asigurare RCA este GRATUITA in toata tara in aria de acoperire a firmelor de curierat Urgent Cargus si Fan Courier.

PROGRAM LUCRU

Luni - Vineri  09:00 - 21:00
Sambata        09:00 - 20:00
Duminica       09:00 - 18:00
Telefon: 0729 88 44 71
E-mail: contact@romasig.ro
joi, 12 iulie 2018 / Published in Stiri
Decizie finala: Radarele trebuie presemnalizate obligatoriu

In timp ce in alte tari europene radarele pot surprinde fara probleme soferul care depaseste viteza legala, in Romania, radarul stationat, trebuie presemnalizat prin panou de avertizare cu cel putin 500 de metri, iar radarul de tip pistol nu poate fi folosit la mai mult de 10 metri de  masina politiei.

Conform unui proiect de lege, modificarile adoptate prin vot final de Camera Deputatilor codului rutier  sunt astfel: In cazul in care pe masinile politiei rutiere stationate sau pe suportii amenajarilor rutiere se utilizeaza dispozitive radar instalate sau dispozitive radar tip pistol, presemnalizarea acestora este obligatorie in zona drumului public prin panouri de atentionare postate mai inainte pe sensul de mers, cu minimun 500 metri in localitate si cu minimum 2000 de metri in afara localitatii, dar nu mai mult de 1000 metri in localitate si 4000 metri in afara localitatii fata de radar.

La solicitarea politiei, aceste panouri vor fi montate de catre administratorul drumului public. Radarele vor fi instalate exclusiv pe autovehicule care prezinta inscrisurile si insemnele distinctive ale politiei rutiere si care sunt pozitionate vizibil, conform modificarilor aduse de parlamentari Codului Rutier.

Acest proiect adoptat stabileste ca dispozitivele mobile, de tip pistol, utilizate la masurarea vitezei  sa se foloseasca la o distanta maxima de 10 metri de autovehiculele care prezinta insemnele distinctive si inscrisurile politiei rutiere. Mai este interzisa folosirea dispozitivelor radar din autovehicule fara inscrisuri si insemne distinctive de catre politisti care nu poarta uniforma sa dovedeasca faptul ca sunt de la politia rutiera.

Mare parte din lucratorii politiei rutiere sunt constransi pe linie ierarhica sa „colecteze”, in termene bine definite, saptamanal sau lunar, asa numitele norme de amenzi. Agentii constatatori, pentru a-si realiza aceste norme utilizeaza aparate radar fixe sau mobile(radar pistol) instalate pe autovehicule fara insemnele politiei rutiere in zonele unde lipsesc marcajele sau indicatoarele rutiere. In cele mai multe situatii, lucratorii de politie constatatori, nu poarta, asa cum legea il obliga, uniforma de politist cu inscrisurile si insemnele respective.

Mare parte a autovehiculelor utilizate in constatarea contraventiilor nu sunt inscriptionate cu insemnele politiei rutiere. Ca urmare, lucratorii politiei rutiere se concentreaza in cea mai mare parte a actiunilor lor pe activitatile de constatare si aplicare de sanctiuni.

Consiliul European pentru Siguranta Transporturilor a atras atentia ca acest proiect va avea consecinte grave asupra sigurantei rutiere din Romania.

Proiectul a fost adoptat cu 226 voturi pentru, 26 voturi impotriva si 5 abtineri.

luni, 02 iulie 2018 / Published in Stiri
Cum scapi de amenda daca ai ITP-ul expirat

Soferii care circula cu Inspectia Tehnica Periodica (ITP) expirata ,primesc din parte deputatilor un ragaz.

Odata cu modificarile propuse legislatiei rutiere in materie de radare, au fost integrate si cateva schimbari in legatura cu sanctiunile aplicate soferilor prinsi cu ITP-ul expirat.

Aceasta propunere vizeaza destinderea sanctiunilor aplicate incepand cu 20 mai 2018, cand a intrat in vigoare o sugestie batuta in cuie in vara lui 2017. Mai exact, soferii care erau prinsi cu ITP-ul expirat urmau sa aiba si inmatricularea suspendata, in codul rutier aceasta reprezenta o sanctiune complet noua. Pentru alinierea legislatiei romanesti la cea din Europa, aceasta era o modificare necesara fiind in linie cu normele europene. Intre timp, proiectul fiind deja votat de Senat si care a primit vot favorabil de la comisia Camerei Deputatilor, propune relaxarea sanctiunii prin permiterea soferului care a fost prin circuland cu ITP-ul expirat sa-si pastreze talonul pentru 15 zile de la constatarea faptei. Soferul, in perioada mentionata va avea timp sa efectueze o noua inspectie tehnica periodica, care l-ar lasa sa-si pastreze talonul atat timp cat se constata ca vehiculul este in regula din punct de vedere tehnic.

Aceasta modificare, respectiv pastrarea talonului, fiind in favoarea soferilor permitandu-le acestora sa deplaseze vehiculul pe roti pana la o statie ITP in vederea unei noi inspectii tehnice. Modificarile aplicate in legislatie incepand cu 20 mai 2018 implicau scoaterea placutelor de inmatriculare, suspendarea inmatricularii, si ridicarea talonului. Fara acestea, soferul era obligat sa transporte masina pe o platforma pana la o statie ITP sau la domiciliu, dupa nevoi si preferinte, el nu avea voie sa mai conduca vehiculul pe drumuri publice si nici sa-l tracteze.

In acest an au mai fost aduse si alte modificari la ITP, respectiv posibilitatea trecerii inspectiei cu mici defecte, ele nefiind descrise. Stim insa ca nu este vorba despre defectiuni grave, si despre probleme care nu afecteaza sistemul de reducerea emisiilor, sistemul de directie, sistemul de franare sau orice alt sistem strans legat de siguranta in trafic sau de reducerea noxelor.

miercuri, 27 iunie 2018 / Published in Uncategorized
5 pasi pentru a inmatricula un autoturism second-hand din Germania

Daca te pregatesti sa cumperi o masina second-hand din Germania sau deja ai achizitionat  una si nu cunosti pasii pentru inmatricularea ei in Romania, atunci aici vei gasi raspunsul.

1. RAR

Destul de costisitor, dar in acelasi timp destul de simplu, RAR-ul este primul pas pe care trebuie sa-l faci dupa ce ai batut palma cu neamtul. Pentru a obtine cartea de identitate, certificatul de autenticitate si ITP-ul  trebuie sa mergi la RAR, iar documentele necesare pentru a obtine actele de mai sus sunt: actul de identitate, brief-ul mare si o cerere activitate RAR.

2. PRIMARIA

Pentru a inscrie masina pe numele tau trebuie sa mergi la primarie. Dosarul cu documente trebuie sa contina fisa de inmatriculare, actul de identitate, contractul de vanzare-cumparare si cartea de identitate a masinii obtinuta de la RAR. Aceste acte trebuie prezentate atat in original, cat si copie. De la primarie mai ai de primit o cerere tip pe care o ai de completat. Dupa ce vei primi decizia de plata poti merge la casierie pentru achitarea sumei respective.

3. Asigurarea auto

Pentru a putea innmatricula autoturismul mai trebuie sa inchei o polita de asigurare auto RCA. Contractul de asigurare de raspundere civila auto obligatorie pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si de tramvai (RCA) trebuie incheiat pe numele proprietarului vehiculului, in termenul de valabilitate al acestuia.

4. Taxa certificat de inmatriculare

Pentru a putea achita taxa de eliberarea a certificatului de inmatriculare trebuie sa te mergi la CEC.

Contravaloarea certificatului de inmatriculare se poate achita prin virament bancar, Internet Banking (pentru confirmarea tranzactiei este necesara o perioada mai mare de 24 ore), mandat postal, numerar–la ghiseu.

Pentru a evita posibilele probleme, pe documentul de plata trebuie verificat sa fie inscrise urmatoarele informatii: codul numeric personal, numele si prenumele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN, codul fiscal al Institutiei Prefectului, suma si tipul documentului pentru care se efectueaza plata.

5. Drumul la politie

Dupa ce ai reusit sa strangi toate actele necesare mai ai un singur pas de facut. Depune dosarul pentru inmatriculare la politie.

Acestea sunt actele necesare pe care trebuie sa le ai: fisa de inmatriculare, cererea de inmatriculare, asigurarea RCA, contract de vanzare –cumparare, brief-ul mare, ITP, certificat de autenticitate RAR, placutele de inmatriculare din Germania, chitanta taxa de inmatriculare Primarie, chitanta taxa eliberare certificat de inmatriculare (CEC), chitanta achitare timbru de mediu.

Atentie! Va recomandam sa faceti cate o fotocopie dupa actele enumerate mai sus, pentru a scapa de eventualele drumuri la politie.

Ce trebuie sa mai stiti?

In cazul in care nu aveti documentele de inmatriculare emise de autoritatile straine, inmatricularea unui vehicul care provine dintr-un stat membru UE se va face numai dupa obtinerea confirmarii de la acest stat a faptului ca solicitantul este indreptatit sa reinmatriculeze vehiculul in Romania. Pana la clarificarea situatiei solicitantului i se pot atribui succesiv mai multe autorizatii de circulatie provizorii de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor.

Din nou atentie la cumpararea masinilor second-hand de la intermediari, verificati actele pe care le primiti deoarece va puteti trezi ca nu aveti posibilitate sa inmatriculati masina in tara.

Spre exemplu, o masina adusa din Germania poate avea stampila pe talon pentru  ”casare/dezmembrari” (Verwertungsnachweis lag vor). Desi este in stare de functionare, o astfel de masina este aproape imposibil de pus in circulatie chiar si in Romania.

luni, 11 iunie 2018 / Published in Uncategorized
WATFORD Insurance, un nou jucator pe piata RCA

Din 6 iunie 2018, WATFORD Insurance poate incepe activitatea in Romania pe segmentul de asigurari RCA. Decizia emisa in Consiliul ASF, ca urmare a solicitarii efectuate de reprezentantii companiei de a desfasura activitatea de asigurare, este una pozitiva deci compania poate incepe sa vanda polite RCA si alte tipuri de polite.

Pasul urmator, ce trebuie realizat de reprezentantii companiei este de a adera la baza de date CEDAM, monitorizata si gestionata de Biroul Asiguratorilor din Romania. In continuare trebuie semnate acorduri cu firmele de brokeraj care se vor ocupa de comercializarea politelor RCA, WATFORD Insurance.

Din declaratiile reprezentantilor companiei reiese ca „WATFORD Insurance se va angaja impreuna cu compania locala de servicii INTARO Insurance Services, sa furnizeze toate serviciile de management pentru operatiunile desfasurate in Romania ale WATFORD Insurance”. Aceleasi surse au declarat ca activitatea companiei se va concentra asupra politelor RCA, a produselor auxiliare dar si asupra asigurarilor pentru proprietati rezidentiale.

Activitatea WATFORD Insurance in Romania se va desfasura in baza stipulatiei Freedom of Establishment, care are la baza dreptul unei companii de a comercializa polite de asigurari- reasigurari intr-un alt stat, membru al UE, printr-o sucursala proprie.

WATFORD Insurance Europe Limited este o companie cu sediul in Gibraltar care a intrat in Europa si Marea Britanie inca din 2015. Firma o subsidie a WATFORD Re Ltd. cu sediul in Bernuda a castigat ratingul A+, si increderea europenilor prin stabilitate si servicii de inalta calitate.

In acest context Filip STAVROSITU, CEO INTARO Insurance Services, a mentionat: “INTARO este bucuroasa sa anunte cooperarea cu Grupul ARCH, care va intra pe piata romaneasca prin compania europeana WATFORD Insurance Company Europe. Aceasta este prima intrare a unui grup financiar Nord-American pe piata romaneasca de asigurari auto de retail, intr-un moment oportun, aratand astfel o maturizare a pietei urmare a recentelor modificari legislative ale Autoritatii de Supraveghere Financiara in ceea ce priveste raspunderea civila auto (RCA)”.

INTARO Insurance Services este o companie infiintata de oameni cu vasta experienta in management si asigurari, care ofera servicii de asistenta firmelor care doresc sa isi extinda serviciile in Romania. Pana in acest moment proiectele ce au luat nastere in colaborare cu gigantul american Goldberg au devenit realitate.

In acest context piata asigurarilor din Romania va cunoaste modificari ample, in perioada urmatoare, companiile deja existente fiind nevoite sa imbunatateasca serviciile de asigurari si asistenta acordate clientilor. Trebuie mentionat ca la inceputul anului pe segmentul de RCA cea mai mare cota de piata continua sa fie detinuta de companiile CITY Insurance si EUROINS Romania.

Cert este ca anul 2018 se anunta unul interesant pentru asiguratorii si brokeri, care sunt pusi in fata unor situatii inedite. Prima provocare este de a implementa elementele de siguranta impuse prin directiva europeana cu privire la protectia datelor personale, iar a doua este de a crea produse mai bune, mai competitive care sa faca fata concurentei.

TOP