Plateste online cu cardul si primesti asigurarea RCA pe e-mail in 3 minute.

Nota 5.00 ( 2539 voturi)

Compara tarife RCA ieftin

Platiti online cu cardul si primiti asigurarea RCA pe email in doar 3 minute!

Ce este asigurarea obligatorie RCA si de ce este obligatorie?


       Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite. Asigurarea de raspundere civila auto este fundamental diferita de asigurarea tip Casco, aceasta din urma fiind o asigurare facultativa prin care persoana care primeste despagubiri pentru daunele produse autovehicului sau este asiguratul, si nu un tert. Prin urmare, asigurarea RCA este foarte importanta si in cazul cand proprietarul unui autovehicul a incheiat o asigurare tip Casco pentru avarii din propria vina si furt.

       Toti proprietarii de autovehicule trebuie obligatoriu sa incheie o asigurare de raspundere civila auto (RCA) si sa plateasca toate primele de asigurare aferente. Scopul acestei asigurari rca este ca cel pagubit sa primeasca obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, independent de situatia materiala a celui care a produs paguba (cu alte cuvinte chiar daca cel care a produs paguba ar putea sau nu sa plateasca despagubiri.)

       In acest fel, asigurarea de raspundere civila auto este in interesul tertului pagubit, dar si in interesul celui care a produs paguba. Trebuie remarcat ca s-ar putea intampla ca, doar dintr-o mica neatentie, un conducator auto sa produca pagube celui pe care l-a accidentat evaluate la o suma considerabila, suma care i-ar afecta considerabil bugetul.

Contact Rapid

Telefon: 0729 88 44 71
E-mail: contact@romasig.ro

Te sunam noi!

Suport Online

Yahoo Messenger ID
romasigRCA@yahoo.com

Program Lucru

LUNI - VINERI9:00 - 21:00
SAMBATA9:00 - 20:00
DUMINICA9:00 - 18:00

Ultimele pagini vizitate

16 ani de succes prin atitudine
TRUSTED